Preot Lehaci Leonte

Preoți slujitori Ianuarie 12, 2013

M-am născut la data de 21 sept. 1966 în localitatea Ciocăneşti judeţul Suceava.

Părinţii se numesc Petru şi Magdalena Lehaci. Am două surori mai mari care locuiesc în oraşul Câmpulung-Moldovenesc:

Elena-Firuţa căsătorită cu Dumitru Porohniuc, au un copil numit Silvestru.

Aristica cea de-a doua soră, căsătorită cu Ioan-Radu Corlăţan, au un copil pe nume Tudor.

Am urmat 8 clase la Şcoala Generală Clasele I – VIII din satul natal apoi clasele a IX-a şi a X-a la Grupul Şcolar Minier Iacobeni, urmate de şcoala profesională de un an şi jumătate în cadrul aceluiaş grup şcolar.

În anul 1987 am absolvit   „Liceul Industrial Minier” –cursuri serale din orașul Vatra Dornei.

După terminarea liceului am fost recrutat în armată fiind încorporat începând cu 15 sept. 1987 în cadrul unităţii „U.M. 608” din oraşul Timişoara, de unde am fost transferat încă din primele zile la Arad.   

Începând cu anul 1990 am devenit student la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi. În anul 1994 am absolvit facultatea dând şi licenţa în acelaşi an.

Diacon am fost hirotonit pe data de 16 oct. 1994 de către PS. Gherasim Ahiereu Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Hirotonia întru preot a fost săvârşită de IPS-sa Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, pe data de 23 oct. 1994. fiind numit preot paroh la Parohia Păltiniş din cadrul Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc.

La parohia Sf. Constantin şi Elena din comuna Negreşti am venit prin transfer, de la Seminarul Teologic Veniamin Costache de pe lângă M-rea Neamţ,  în luna septembrie 1997.

Soţia, Anişoara Lehaci este profesoară de religie la Şc. Generală nr.11 Piatra Neamţ şi avem cinci copii.

Data hirotonire: 1994-10-23